Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Aalborg Universitet barsler med bog om sig selv

Universitet skal søge eksterne midler til udgivelsen, men rektor garanterer finansiering.

Foto: Aalborg Universitet.

Aalborg Universitet planlægger i anledningen af universitetets 50 års jubilæum i 2024 at udgive et festskrift om sig selv.

– Aalborg Universitet tog oprindeligt udgangspunkt i en centertanketang med problemorienteret undervisning. Den gang var vi med på beatet. Siden har det beat bredt sig til andre universiteter. Jubilæet giver os en anledning til at gøre status over universitetets udvikling og historie, siger historiker og lektor ved universitetets Institut for Politik og Samfund Mogens Rüdiger til Science Report.

Han står sammen med sin kollega lektor Maria Sofie Simonsen i spidsen for projektet.

– Det vil primært være Maria, der skal skrive bogen, med mig på sidelinjen. Vi har frie hænder til at skrive, hvad vi vil, siger Mogens Rüdiger.

Internationale rådgivere

Festskriftet får titlen ’Viden for verden. En historie om Aalborg Universitet gennem 50 år’. Ifølge Aalborg Universitet skal bogen ”leve op til international universitetshistorie og have et bredt outreach”.

I arbejdet med bogen er der derfor blevet etableret et internationalt advisory board med deltagere fra blandt andet Norge og Sverige. Desuden har Aalborg Universitet oprettet et internt panel med deltagere fra alle fakulteter.

Læs også: Store ændringer skal giver Aalborg Universitet en unik profil

Planen er, at bogen skal kunne give en forståelse for universitetets mål, mening og virksomhed gennem de sidste 50 år. Det betyder, at bogen blandt andet vil se på, hvordan det lykkedes at skabe, vedligeholde og forny en akademisk kultur i et område på ”kanten”.

– Kanten skal ikke forstås som noget negativt. Det er blot en konstatering af, at den akademiske forskning fandt sted på de etablerede universiteter i København, Odense og Aarhus, siger Mogens Rüdiger.

Søger penge til projektet

Aalborg Universitet skal nu søge eksterne midler til finansieringen. Rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, garanterer dog, at bogen vil blive udgivet.

– Vi repræsenterer en anderledes akademisk metode i kraft af Aalborg-modellen for problembaseret læring og vores stærke interaktion med verden uden for universitetet, siger Per Michael Johansen.

– Det er jubilæet en god anledning til at få fokus på, og jeg glæder mig rigtig meget til at læse bogen om tre år, siger rektoren videre.

Læs også: MIT kalder Aalborg Universitet verdensførende inden for ingeniørvidenskab

På trods af udmeldingen fra Per Michael Johansen håber Mogens Rüdiger dog, at det lykkes at finde ekstern finansiering.

– Maria er ved at gå i gang med arbejdet, men det er vigtigt for os at finde en eller flere velvillige fonde, siger Mogens Rüdiger.

Kort om Aalborg Universitet
Stiftet i 1974.

Oprindeligt var der omkring 2.100 studerende og 250 forskere på universitetet.

I 2019 var tallene steget til omkring 23.400 studerende og 2.350 forskere.

Universitetet har fem fakulteter.
Kilde: Aalborg Universitet. 

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.