Danmarks Frie Forskningsfond, DFF, har offentliggjort et opslag, som gør det muligt for forskere at søge om frie forskningsmidler. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.
Med Danmarks Frie Forskningsfonds nye opslag af frie midler prioriteres den frie forskning i alle dele af den videnskabelige verden, oplyser bestyrelsesformand for DFF, Maja Horst, i pressemeddelelsen og uddyber:
– Det er ofte netop her i den frie, originale forskning, at helt nye resultater dukker op til gavn for samfundet og for den langsigtede opbygning af kapaciteten i dansk forskning.
Læs også: Politikere bør ikke være overdommere
Fonden har cirka en milliard til rådighed til fri forskning, og bevillingerne er på 3,3 millioner kroner i gennemsnit.
Flere forskellige programmer
Forskere kan søge om midler til forskningsprojekter, der kan udføres ved internationale forskningsmiljøer som DFF-International Postdoc, til eliteprogrammet Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og til nye forskningsidéer gennem programmerne DFF-Forskningsprojekt 1 og det lidt større DFF-Forskningsprojekt 2 eller en række mindre virkemidler under flere af Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd.
Opslaget gælder ansøgninger, der indsendes til ansøgningsfristerne efterår 2021 og forår 2022.
Læs også: Maja Horst i spidsen for Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond, DFF, modtager årligt 2.000-4.000 ansøgninger.
I et interview med Science Report tilbage i januar forklarede daværende formand for DFF, David Dreyer Lassen, hvordan det er blevet sværere for den enkelte forsker at slippe igennem nåleøjet til en bevilling hos fonden.
– Problemet er, at succesraterne falder. De seneste år har vi ligget på omkring 13-14 procent, og det bliver endnu lavere for 2021.
Læs også: Afgående DFF-formand er bekymret: Der er ved at være for få frie forskningsmidler
Fonden overvejer om den skal lave en karensperiode ansøgere.
– Det vil for eksempel fungere sådan, at hvis man ender under grænsen for ansøgninger på et rimeligt niveau, må man ikke søge igen næste år, sagde han i januar.
Det vil betyde, at hvis man som forsker er i tvivl om, hvorvidt en ansøgning er tilstrækkelig god, er det ikke gratis at sende den ind til fonden, fordi man risikerer en straf, nemlig at man ikke har mulighed for at søge igen næste år.
– Formålet er, at man forhåbentlig bruger mere tid næste år til at lave en ordentlig ansøgning. Vi vil ikke afskrække folk fra at søge, men fra at sende ansøgninger ind, der ikke er helt skarpe. Det er den mulighed, vi har lige nu, sagde den tidligere formand.
454 forskere fik en bevilling i 2020 til et forskningsprojekt. I 2021 forventer fonden, at nogenlunde samme antal opnår en bevilling.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
