Eske Willerslev modtog fredag en PrixAudio for sin lydbog ’Det er et fucking Eventyr!’.
Juryens begrundelse lød ifølge Mediawatch:
“Måden hvorpå lydbogen er skabt som et stykke radiodokumentar fungerer utrolig godt. Det er her det hæver sig over bare at være en lydbog. Det er eksperimenterende uden stramt manus og leger derfor genren uden at bryde ud af den.”
Læs også: Carlsbergfondets forskningspris går til markante professorer
PrixAudio blev uddelt som en del af Audiodays 2021, der et branchetræf for folk i lydbranchen.
– Bredden i de mange indstillinger viser, at lyd i dag er meget mere end bare radio, og at formater og genrer flyder sammen. Det har PrixAudio forsøgt at ramme med årets kategorier. Årets vindere giver grund til stor optimisme for udviklingen af dansk radio, podcast og lydmedier i bred forstand, lød det fra Marianne Bugge Zederkof, formand for Audiodays, i en pressemeddelelse ifølge Mediawatch.
Artiklen fortsætter herunder ↓
Gå ikke glip af noget
Gør som de andre. Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Science Report:
Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at bruge linket i bunden af hver e-mail.
I alt uddelte Audiodays 18 styk PrixAudio. Blandt modtager var DR-vært Adrian Hughes, Babak Vakili og medievirksomheden R8dio.
Produceret direkte til lyd
’Det er et fucking eventyr!’ opstod, da Eske Willerslev kedede sig under coronanedlukningen, fortalte han tidligere år til Science Report.
Læs også: Eske Willerslev får international forskningspris
I bogen tager han med udgangspunkt i sin forskning i menneskets oprindelse lytteren med på videnskabelige ekspeditioner i blandt andet USA og Kasakhstan. Og det er et fucking eventyr, for Eske Willerslev fortæller om sine vilde oplevelser, så videnskabens verden virker mindst lige så spændingsfyldt som en Indiana Jones-film.
Læs også: Eske Willerslev kedede sig under nedlukningen, så lavede han en ny bog
Bogen er produceret direkte til lyd, hvor Gyldendal først udgiver en kortere lydbog for derefter at følge op med en traditionel bog.
Forsiden lige nu:

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

AI og kunstigt væv kan overvåge vores sundhed og sætte turbo på behandling indefra
FREMTIDENS AI. Forskningsfeltet cyberorganik integrerer AI med bioimplantater, avancerede proteser og hjerneteknologi . Det åbner nye døre og dilemmaer for forskere og sundhedsvæsnet, mener DTU-professor Alireza Dolatshahi-Pirouz.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
