Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Endnu en pris til Eske Willerslev

Denne gang er DNA-professoren blevet hædret for at lege med en genre.

Eske Willerslev vil have genindført flere ritualer og ceremonier på Københavns Universitet.

Eske Willerslev modtog fredag en PrixAudio for sin lydbog ’Det er et fucking Eventyr!’.

Juryens begrundelse lød ifølge Mediawatch:

“Måden hvorpå lydbogen er skabt som et stykke radiodokumentar fungerer utrolig godt. Det er her det hæver sig over bare at være en lydbog. Det er eksperimenterende uden stramt manus og leger derfor genren uden at bryde ud af den.”

Læs også: Carlsbergfondets forskningspris går til markante professorer

PrixAudio blev uddelt som en del af Audiodays 2021, der et branchetræf for folk i lydbranchen.

– Bredden i de mange indstillinger viser, at lyd i dag er meget mere end bare radio, og at formater og genrer flyder sammen. Det har PrixAudio forsøgt at ramme med årets kategorier. Årets vindere giver grund til stor optimisme for udviklingen af dansk radio, podcast og lydmedier i bred forstand, lød det fra Marianne Bugge Zederkof, formand for Audiodays, i en pressemeddelelse ifølge Mediawatch.

Artiklen fortsætter herunder ↓

Gå ikke glip af noget

Gør som de andre. Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Science Report:

Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at bruge linket i bunden af hver e-mail.

I alt uddelte Audiodays 18 styk PrixAudio. Blandt modtager var DR-vært Adrian Hughes, Babak Vakili og medievirksomheden R8dio.

Produceret direkte til lyd

’Det er et fucking eventyr!’ opstod, da Eske Willerslev kedede sig under coronanedlukningen, fortalte han tidligere år til Science Report.

Læs også: Eske Willerslev får international forskningspris

I bogen tager han med udgangspunkt i sin forskning i menneskets oprindelse lytteren med på videnskabelige ekspeditioner i blandt andet USA og Kasakhstan. Og det er et fucking eventyr, for Eske Willerslev fortæller om sine vilde oplevelser, så videnskabens verden virker mindst lige så spændingsfyldt som en Indiana Jones-film.

Læs også: Eske Willerslev kedede sig under nedlukningen, så lavede han en ny bog

Bogen er produceret direkte til lyd, hvor Gyldendal først udgiver en kortere lydbog for derefter at følge op med en traditionel bog.

Forsiden lige nu:

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.