Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Endnu en pris til Eske Willerslev

Denne gang er DNA-professoren blevet hædret for at lege med en genre.

Eske Willerslev vil have genindført flere ritualer og ceremonier på Københavns Universitet.

Eske Willerslev modtog fredag en PrixAudio for sin lydbog ’Det er et fucking Eventyr!’.

Juryens begrundelse lød ifølge Mediawatch:

“Måden hvorpå lydbogen er skabt som et stykke radiodokumentar fungerer utrolig godt. Det er her det hæver sig over bare at være en lydbog. Det er eksperimenterende uden stramt manus og leger derfor genren uden at bryde ud af den.”

Læs også: Carlsbergfondets forskningspris går til markante professorer

PrixAudio blev uddelt som en del af Audiodays 2021, der et branchetræf for folk i lydbranchen.

– Bredden i de mange indstillinger viser, at lyd i dag er meget mere end bare radio, og at formater og genrer flyder sammen. Det har PrixAudio forsøgt at ramme med årets kategorier. Årets vindere giver grund til stor optimisme for udviklingen af dansk radio, podcast og lydmedier i bred forstand, lød det fra Marianne Bugge Zederkof, formand for Audiodays, i en pressemeddelelse ifølge Mediawatch.

Artiklen fortsætter herunder ↓

Gå ikke glip af noget

Gør som de andre. Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Science Report:

Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at bruge linket i bunden af hver e-mail.

I alt uddelte Audiodays 18 styk PrixAudio. Blandt modtager var DR-vært Adrian Hughes, Babak Vakili og medievirksomheden R8dio.

Produceret direkte til lyd

’Det er et fucking eventyr!’ opstod, da Eske Willerslev kedede sig under coronanedlukningen, fortalte han tidligere år til Science Report.

Læs også: Eske Willerslev får international forskningspris

I bogen tager han med udgangspunkt i sin forskning i menneskets oprindelse lytteren med på videnskabelige ekspeditioner i blandt andet USA og Kasakhstan. Og det er et fucking eventyr, for Eske Willerslev fortæller om sine vilde oplevelser, så videnskabens verden virker mindst lige så spændingsfyldt som en Indiana Jones-film.

Læs også: Eske Willerslev kedede sig under nedlukningen, så lavede han en ny bog

Bogen er produceret direkte til lyd, hvor Gyldendal først udgiver en kortere lydbog for derefter at følge op med en traditionel bog.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.