SDU-rektor Henrik Dam skifter ved udgangen af juli til en stilling som direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Dermed skal universitetet have ny rektor.
Det oplyser universitetet på sin hjemmeside.
– Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for SDU, hvor så mange dygtige og dedikerede medarbejdere og studerende har deres gang. Jeg har været glad for hver eneste arbejdsdag på SDU, og det bliver ikke uden vemod, at jeg forlader dette spændende og innovative sted. Samtidig glæder jeg mig til at åbne et nyt kapitel i mit arbejdsliv, lyder det fra Henrik Dam.
Læs også: AU-rektor vil undersøge politisk pres på forskere
Henrik Dam kom til SDU i 2014 fra en stilling som dekan på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Som rektor har han blandt andet indført testbaserede optag, hvor studerendes optag bliver vurderet gennem både test og samtaler.
Læs også: Obama besøger Syddansk Universitet
Niels Thorborg, formand for SDU’s bestyrelse, takker Henrik Dam for samarbejdet.
– Det er en stor og vigtig personlighed, som SDU nu skal sige farvel til. Jeg vil gerne udtrykke min største tak til Henrik Dam for et fantastisk samarbejde. Han forlader et yderst veldrevet universitet, som har de allerbedste forudsætninger for at skabe værdi for samfundet, og fremme unikke og innovative løsninger til gavn for en bæredygtig verden i form af det strategiske arbejde med verdensmålene, både lokalt og internationalt.
Henrik Dams afløser er endnu ikke fundet.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
