Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Henrik Dam forlader SDU

– Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for SDU, siger den afgående rektor.

Henrik Dam forlader SDU ved udgangen af juli. Foto: Presse og formidling, Syddansk Universitet.

SDU-rektor Henrik Dam skifter ved udgangen af juli til en stilling som direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Dermed skal universitetet have ny rektor.

Det oplyser universitetet på sin hjemmeside.

– Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for SDU, hvor så mange dygtige og dedikerede medarbejdere og studerende har deres gang. Jeg har været glad for hver eneste arbejdsdag på SDU, og det bliver ikke uden vemod, at jeg forlader dette spændende og innovative sted. Samtidig glæder jeg mig til at åbne et nyt kapitel i mit arbejdsliv, lyder det fra Henrik Dam.

Læs også: AU-rektor vil undersøge politisk pres på forskere

Henrik Dam kom til SDU i 2014 fra en stilling som dekan på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Som rektor har han blandt andet indført testbaserede optag, hvor studerendes optag bliver vurderet gennem både test og samtaler.

Læs også: Obama besøger Syddansk Universitet

Niels Thorborg, formand for SDU’s bestyrelse, takker Henrik Dam for samarbejdet.

– Det er en stor og vigtig personlighed, som SDU nu skal sige farvel til. Jeg vil gerne udtrykke min største tak til Henrik Dam for et fantastisk samarbejde. Han forlader et yderst veldrevet universitet, som har de allerbedste forudsætninger for at skabe værdi for samfundet, og fremme unikke og innovative løsninger til gavn for en bæredygtig verden i form af det strategiske arbejde med verdensmålene, både lokalt og internationalt.

Henrik Dams afløser er endnu ikke fundet.

Forsiden lige nu:

Hvem er forskningsverdens magtelite?

FORSKNINGENS MAGTELITE. Magtbalancen rykker sig i forskningsverdenen i takt med, at bevillingssummerne strømmer til som aldrig før. Science Report undersøger og afdækker i en ny magtserie, hvem der udgør forskningens magtelite, og hvilke typer magt der i spil.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.