Den konstituerede dekan på Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet, Kirsten Busch Nielsen, er blevet ansat som dekan.
Det oplyser Københavns Universitet.
Ansættelsen gælder i fem år.
– Kirsten har igennem en årrække formået at samle folk om gode og holdbare løsninger i mangfoldige universitetsmiljøer, siger rektor Henrik C. Wegener.
Stillingen som dekan blev ledig, da den tidligere dekan på Det Humanistiske Fakultet, Jesper Kallestrup, i maj 2020 efter godt halvandet år med fyringsrunder, sparerunder og uro, valgte at skifte posten ud med et job i Skotland som professor på University of Aberdeen.
I den forbindelse trådte Kirsten Busch Nielsen til som konstitueret dekan.
Rektor Henrik C. Wegener kalder videre Kirsten Busch Nielsen for ”en yderst kompetent og lyttende leder”.
– Jeg har stor tillid til, at hun også fremover vil forme fakultetets og universitetets udvikling i en positiv retning, siger Henrik C. Wegener.
Læs også: Ny dekan om uro på humaniora: “Vi skal bestemt ikke være stille som graven”
Roser ansattes engagement
Kirsten Buch Nielsen har 21 års erfaring med ledelse på KU, og hun har gennem tiden siddet i flere af universitetets udvalg.
– Som konstitueret dekan har jeg lært fakultetet at kende som et sted med stærke forskningsmiljøer og højt kvalificerede studerende og medarbejdere, siger hun.
Læs også: Københavns Universitet henter ny HUM-dekan fra Teologi
Det Humanistiske Fakultet samler seks institutter, hvor medarbejdere og studerende – ifølge Kirsten Busch Nielsen – gerne engagerer sig i en dialog forud for ledelsesmæssige beslutninger.
– Netop det engagement ser jeg som en af de vigtigste ressourcer de kommende år, hvor samarbejde og koordination bliver afgørende for, at vi kan nå de mange ambitiøse mål i fakultetets strategi, siger hun.
Prodekan ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, 2011-2013.
Ph.d. i teologi (1994) og professor i dogmatik med økumenisk teologi ved Det Teologiske Fakultet (2008).
Født i 1962.
Kirsten Busch Nielsen stod tidligere i spidsen for Teologi på Københavns Universitet. Da hun blev konstitueret dekan, satte hun sig i spidsen for et fakultet, der i de seneste år har været præget af meget uro. Ikke mindst på grund af omfanget af de økonomiske nedskæringer, der både har ført til sparerunder på medarbejdersiden og er blevet beskyldt for at forringe kvaliteten af både forskningen og uddannelserne.
Ved sin tiltrædelse som konstitueret dekan sagde Kirsten Busch Nielsen til Science Report, at “det er en central udfordring at sikre de økonomiske rammer”.
Her lød det videre:
– Det gælder universitetsverden som sådan, at det økonomiske grundlag ikke er så sikkert, som vi kunne ønske os. Når vores (universiteternes, red.) finansiering er sådan, at ekstern finansiering spiller en større rolle end tidligere, og at for eksempel forholdet mellem offentlig og privat forskningsfinansiering forskyder sig, følger der en vis usikkerhed med. Det er blevet en del af de økonomiske vilkår.
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
