Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

KU kårer ‘Årets Harald’

Årets underviser modtager pris for sin anderledes tilgang til undervisning.

Københavns Universitet giver status på udflytningsplanen. Foto: Jens Fink-Jensen.

Hvert år hædrer Københavns Universitet forskere, undervisere og studerende med en prisuddeling i forbindelse med universitets årsfest fredag.

Hin-Yan Liu, lektor på Centre for European and Comparative Legal Studies, modtog årets undervisningspris – som også kaldes ‘Årets Harald’ efter matematikeren Harald Bohr – for sine ganske særlige undervisningsstil.

Det oplyser Københavns Universitet.

– Jeg forventede faktisk ikke at vinde, fordi min undervisningsstil er så anderledes – eller mærkelig, tror jeg mine studerende vil sige, siger Hin-Yan Liu i en video, hvor han lige er blevet præsenteret for nyheden.

Læs også: Her er vinderne af Forskningsministeriets undervisningspris

Det er netop fordi, Hin-Yan Lius kursus er så anderledes, at han fortjener at blive årets underviser, siger Victoria Sobocki, der er cand.jur. og advokatfuldmægtig på Det Juridiske Fakultet, i videoen.

– Det er meget engagerende, det er manisk, det er low tech. Det er også meget filosofisk og antropologisk og super anderledes. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de over syv år, jeg har været her. Folk blev hængende efter kurset for at diskutere i timevis – det er ikke sket før, siger hun.

Undervisningsprisen gives for at “fremhæve og påskønne undervisning af den højeste kvalitet”. Med prisen følger 25.000 kroner og en porcelænsugle.

Innovationspris for nyt lægemiddel

Også årets innovationspris blev uddelt fredag. Den gik til professor på Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Kristian Strømgaard, for hans arbejde med at skabe en lægemiddel-behandling til slagtilfælde, hvor der i øjeblikket ikke er eksisterende behandlingstilbud.

– Jeres fantastiske resultater er et udtryk for en strategisk, kompetent, dedikeret indsats hver dag hen imod at gøre en reel forskel for patienterne, siger institutleder Helle S. Waagepetersen i en video, hvor en noget overrasket Kristian Strømgaard bliver overbragt nyheden.

Læs også: “Kan du ikke skaffe 1,5 millioner Euro hvert femte år? Så er det farvel”

– Jeg var ekstremt stolt, da jeg fandt ud af, at jeg havde fået Innovationsprisen. Det er en kæmpe anerkendelse af det arbejde, vi har lavet omkring innovation, siger han i videoen.

Det er ellevte gang, Innovationsprisen uddeles. Den har til formål at “understøtte KU’s strategiske tiltag for at fremme innovation og videnssamarbejde med det omgivende samfund” og gives til en forsker eller forskergruppe på KU, der har gjort en særlig indsats for at skabe ny viden og “bringe den i anvendelse i samfundet”

Det er ikke kun på KU, der bliver uddelt priser til ansatte og studerende.

I sidste uge var der prisfest på CBS, og tidligere på årets har landets andre universiteter også fejret deres dygtige undervisere, formidlere, studerende og meget mere.

Det har vi skrevet om her.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.