Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

CBS kårer årets bedste forskningsformidler

Prisvinder formidler for at sætte ulighed på dagsordenen.

Årets forskningsformidler var en af de 10 priser, der blev uddelt på CBS. Foto: CBS

Hvert år uddeler CBS sammen med Danish Society for Education and Business (DSEB) en række priser til blandt andet forskere og studerende.

Her kårer de blandt andet årets bedste underviser, årets bedste forskningsformidler og årets bedste forskningsprojekt.

– Jeg ser medarbejdere, studerende og medlemmer af fakultetet, som hver især bringer forskellige kompetencer sammen. Jeg ser yderst innovative ansatte og studerende, som sørger for at holde CBS på tæerne, sagde CBS’s bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen, da han onsdag bød velkommen til årets prisuddeling i Ovnhallen i Porcelænshaven på Frederiksberg.

Læs også: Endnu en pris til Eske Willerslev

– I gør os til det, vi er. Et af de bedste erhvervsuniversiteter i verden. Og I fortjener så meget ros, fortsatte han.

Årets forskningsformidler

Vinderen af årets forskningsformidlingspris (DSEB Research Dissemination award) gik til ph.d. og lektor i økonomi, Birthe Larsen.

I begrundelsen lagde Alexander Sebald, leder på Økonomisk Institut, som havde indstillet hende, vægt på, at Birthe Larsen i flere år har været en “dristig, relevant og vedholdende forskningsformidler, der har delt viden og bragt debatten om ulighed videre” og “påvirket den offentlige diskurs”.

– Hun har altid et skarpt blik for gennemslagskraft og samfundsmæssige forandringer: Birthes akademiske ekspertise er parret med en dyb politisk indsigt og et stærkt engagement i at facilitere fordelingen af velstand baseret på viden om årsager og konsekvenser, udtalte han.

Læs også: Er der noget, du skal til at evaluere? Så bør du måske lade være

I Birthe Larsens takketale sagde hun blandt andet:

– Mange ikke-økonomer tror, ​​at økonomer kun bekymrer sig om tal og penge og slet ikke om mennesker, sundhed, ulighed, arbejdsmiljø, klimaforandringer og så videre. Men vi er ikke ligeglade med det!

Hun fortsatte:

– Forskningsformidling er vigtig, fordi der skal være fokus på ulighed, hvilket fra mit synspunkt er en af ​​de vigtigste ting, økonomer bør bekymre sig om.

Ulighed er ifølge Birthe Larsen noget af det vigtigste, økonomer kan have fokus på. Foto: Martine Mengers

Udover formidlingsprisen blev professor Kasper Meisner Nielsen tildelt DSEB’s forskningspris, mens lektor Antonia Erz modtog undervisningsprisen. Årets Fonnesbech ph.d.-pris gik til Bontu Lucie Guschke, som i sit ph.d.-projekt undersøger seksuel chikane i organisationer.

Flere forskere hædret

Det er ikke kun på CBS, at der er blevet uddelt priser til universiteternes ansatte og studerende. Sidste fredag i oktober kårede SDU i forbindelse med deres årsfest blandt andet årets forskningsformidler og årets underviser, ligesom de flest andre af de danske universiteter også har hædret folk fra egne rækker.

På SDU gik førstnævnte pris til professor Peter Krustrup. Titlen som årets bedste underviser løb lektor Marian van Bakel med.

På RUC løb lektor Viggo Andreasen og professor Lone Simonsen med titlen som universitets bedste forskningsformidlere. Undervisningsprisen gik til it-pædagogisk konsulent Thomas Køier Jakobsen.

Læs også: Corona-Lone modtager formidlingspris

Aalborg Universitet uddelte de tidligere på året Spar Nord Fondens Forskningspris til postdoc Zakaria Djebbara, og Det Obelske Familiefonds Undervisningspris til professor Jens Myrup Pedersen.

Til DTU’s årsfest havde de studerende udpeget de to lektorer, Bastian Epp og Henrik Bechmann som årets undervisere, mens Alexander Foss’ Guldmedalje for fortjenstfulde arbejder gik til professor Liselotte Højgaard.

Det var også til årsfesten, at Aarhus Universitet uddelte priser, blandt andet Den Pædagogiske Hæderspris og Forskningsformidlingsprisen – her vandt henholdsvis professor MSO Eva Gulløv og lektor Lars Bo Gundersen.  

Vinderne på KU bliver offentliggjort til årsfesten den 12. november.

DSBE og CBS' priser

Danish Society for Education and Business (DSEB) blev oprindeligt dannet i 1880. Dengang hed det ‘Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse’, og foreningens købmandsskole i Indre København blev forløberen til CBS.

Foreningen drev Handelshøjskolen (i dag CBS) frem til 1965, hvor den sammen med Niels Brock Handelsskole overgik til staten.

I dag har foreningen stadig et tæt forhold til CBS og uddelte følgende priser i går: DSEB Education Award, DSEB Research Awards, DSEB Research Dissemination Award og DSEB Administration Awards.

Derudover blev følgende priser uddelt: Fonnesbech Student Awards, Fonnesbech PhD Award, Fonnesbech TAP/VIP Employee Award og CBS Student Awards.

Kilde: DSEB og CBS

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.