Hvert år uddeler CBS sammen med Danish Society for Education and Business (DSEB) en række priser til blandt andet forskere og studerende.
Her kårer de blandt andet årets bedste underviser, årets bedste forskningsformidler og årets bedste forskningsprojekt.
– Jeg ser medarbejdere, studerende og medlemmer af fakultetet, som hver især bringer forskellige kompetencer sammen. Jeg ser yderst innovative ansatte og studerende, som sørger for at holde CBS på tæerne, sagde CBS’s bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen, da han onsdag bød velkommen til årets prisuddeling i Ovnhallen i Porcelænshaven på Frederiksberg.
Læs også: Endnu en pris til Eske Willerslev
– I gør os til det, vi er. Et af de bedste erhvervsuniversiteter i verden. Og I fortjener så meget ros, fortsatte han.
Årets forskningsformidler
Vinderen af årets forskningsformidlingspris (DSEB Research Dissemination award) gik til ph.d. og lektor i økonomi, Birthe Larsen.
I begrundelsen lagde Alexander Sebald, leder på Økonomisk Institut, som havde indstillet hende, vægt på, at Birthe Larsen i flere år har været en “dristig, relevant og vedholdende forskningsformidler, der har delt viden og bragt debatten om ulighed videre” og “påvirket den offentlige diskurs”.
– Hun har altid et skarpt blik for gennemslagskraft og samfundsmæssige forandringer: Birthes akademiske ekspertise er parret med en dyb politisk indsigt og et stærkt engagement i at facilitere fordelingen af velstand baseret på viden om årsager og konsekvenser, udtalte han.
Læs også: Er der noget, du skal til at evaluere? Så bør du måske lade være
I Birthe Larsens takketale sagde hun blandt andet:
– Mange ikke-økonomer tror, at økonomer kun bekymrer sig om tal og penge og slet ikke om mennesker, sundhed, ulighed, arbejdsmiljø, klimaforandringer og så videre. Men vi er ikke ligeglade med det!
Hun fortsatte:
– Forskningsformidling er vigtig, fordi der skal være fokus på ulighed, hvilket fra mit synspunkt er en af de vigtigste ting, økonomer bør bekymre sig om.

Udover formidlingsprisen blev professor Kasper Meisner Nielsen tildelt DSEB’s forskningspris, mens lektor Antonia Erz modtog undervisningsprisen. Årets Fonnesbech ph.d.-pris gik til Bontu Lucie Guschke, som i sit ph.d.-projekt undersøger seksuel chikane i organisationer.
Flere forskere hædret
Det er ikke kun på CBS, at der er blevet uddelt priser til universiteternes ansatte og studerende. Sidste fredag i oktober kårede SDU i forbindelse med deres årsfest blandt andet årets forskningsformidler og årets underviser, ligesom de flest andre af de danske universiteter også har hædret folk fra egne rækker.
På SDU gik førstnævnte pris til professor Peter Krustrup. Titlen som årets bedste underviser løb lektor Marian van Bakel med.
På RUC løb lektor Viggo Andreasen og professor Lone Simonsen med titlen som universitets bedste forskningsformidlere. Undervisningsprisen gik til it-pædagogisk konsulent Thomas Køier Jakobsen.
Læs også: Corona-Lone modtager formidlingspris
På Aalborg Universitet uddelte de tidligere på året Spar Nord Fondens Forskningspris til postdoc Zakaria Djebbara, og Det Obelske Familiefonds Undervisningspris til professor Jens Myrup Pedersen.
Til DTU’s årsfest havde de studerende udpeget de to lektorer, Bastian Epp og Henrik Bechmann som årets undervisere, mens Alexander Foss’ Guldmedalje for fortjenstfulde arbejder gik til professor Liselotte Højgaard.
Det var også til årsfesten, at Aarhus Universitet uddelte priser, blandt andet Den Pædagogiske Hæderspris og Forskningsformidlingsprisen – her vandt henholdsvis professor MSO Eva Gulløv og lektor Lars Bo Gundersen.
Vinderne på KU bliver offentliggjort til årsfesten den 12. november.
Danish Society for Education and Business (DSEB) blev oprindeligt dannet i 1880. Dengang hed det ‘Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse’, og foreningens købmandsskole i Indre København blev forløberen til CBS.
Foreningen drev Handelshøjskolen (i dag CBS) frem til 1965, hvor den sammen med Niels Brock Handelsskole overgik til staten.
I dag har foreningen stadig et tæt forhold til CBS og uddelte følgende priser i går: DSEB Education Award, DSEB Research Awards, DSEB Research Dissemination Award og DSEB Administration Awards.
Derudover blev følgende priser uddelt: Fonnesbech Student Awards, Fonnesbech PhD Award, Fonnesbech TAP/VIP Employee Award og CBS Student Awards.
Kilde: DSEB og CBS
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
