Danmarks Frie Forskningsfond skal udpege fire nye medlemmer af bestyrelsen med tiltrædelse 1. januar 2022.
Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet på vegne af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
– Indstil jeres bedste folk, skriver formanden for fonden, DTU-professor Maja Horst, på Twitter.
Derudover indkalder styrelsen på vegne af fonden også forslag til ni medlemmer til de faglige forskningsråd under fonden.
Fonden uddelte i 2020 godt 1,5 milliarder kroner til dansk forskning.
Vi skal have fire(!) nye medlemmer i DFF bestyrelse. Super vigtigt arbejde.
— Maja Horst (@majahorst) April 10, 2021
Så indstil jeres bedste folk – vi har brug for dem!@aaurektor @HanneLethRUC @AarhusUni @SyddanskUni @MartinZachDK @nikolajmm @HenWeg @ABjarklevDTU https://t.co/sGwDKwZo6R
En af posterne i bestyrelsen er vakant. På de tre andre poster sidder professor Anette Warring, Roskilde Universitet samt professor Jesper Wengel og professor Søren Kragh Moestrup, begge SDU. Fælles for de tre er, at deres beskikkelse udløber pr. 31. december 2021.
Ny bestyrelsesformand
Også på posten som bestyrelsesformand har der været udskiftning, da Maja Horst tiltrådte posten 1. april.
– Jeg skal stå på mål for den frie forskning i Danmark og overbevise blandt andet det politiske system om vigtigheden af finansiere fri forskning, og det synes er en meget ærefuld og vigtig rolle, som jeg går til med ydmyghed, sagde Maja Horst fredag til Science Report.
Læs også: Maja Horst i spidsen for Danmarks Frie Forskningsfond
Hun pegede samtidig på, at der er behov for flere midler til fri forskning.
– Politikerne bør investere mere i den frie forskning, for det er der de store nybrud kommer. Det er det, vi skal leve af om mere end ti år – og det, der skal få i mål med nul-klimagas-udledningen i 2050.
Krav: Anerkendt for forskning
Bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond består af otte bestyrelsesmedlemmer og en formand. Derudover har forskningsfonden fem faglige forskningsråd med 12-18 medlemmer.
Læs også: Politikere bør ikke være overdommere
Ministeriet oplyser, alle ansøgere til både bestyrelsen og forskningsfonden skal være ”anerkendte forskere”, der i ”en årrække på videnskabeligt plan aktivt har beskæftiget sig med forskning, og som er på mindst lektor- eller seniorforskerniveau”.
Samtidig tilstræber fonden, at de enkelte faglige råd har ”en jævn fordeling af medlemmer i forhold til køn, institutioner (offentlige som private) og forskningsmiljøer fra forskellige dele af landet – uden at gå på kompromis med fagligheden”.
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
