Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

DTU indgår samarbejde med global medicinalvirksomhed

Institut på DTU hiver samarbejdspartner ind til styrkelse af forskning og entreprenørskab

Foto: Vibeke Hempler

DTU har netop indgået et samarbejde med Roche A/S, som er et dansk datterselskab i den globale medicinal- og kemikaliekoncern F. Hoffmann-La Roche.

“DTU har i år etableret det nye institut DTU Sundhedsteknologi som en markant satsning på forskning, uddannelse og entreprenørskab rettet mod health care-sektoren. Samarbejdsaftalen med Roche skal ses i dette lys. Vi har en stor forventning til, at DTU sammen med Roche kan bringe nye produkter og services til markedet til gavn for samfund, virksomhed og patienter,” siger prorektor på DTU, Rasmus Larsen til DTU.dk.

Det nye institut arbejder på at skabe excellent sundhedsteknologisk forskning, undervisning og innovation. Og det skal Roche være en del af.

Læs også: DTU får nyt forskningsinstitut

 

Forskningsprojekter og entreprenørskab
Samarbejdet skal blandt andet indebære medicinske og ikke-medicinske forskningsprojekter. Roche forsker f.eks. allerede indenfor mikrobiom-projekter og kræft, og det kunne være bud på områder, skriver DTU.

Desuden skal der også ske en styrkelse af startup-miljøet indenfor life science og udviklingen indenfor entreprenørskab.

Begge parter spår, at de vil få meget ud af samarbejdet, da de bringer noget forskelligt til bordet. Administrerende direktør for Roche Diagnostics Danmark, Esther de Rooij, ser store perspektiver.

– DTU får mulighed for at bringe sit store, akademiske udsyn og videnskabelige kompetencer tættere på markedet, mens vi kan tilbyde fokus og kommerciel viden fra industrien og sundhedssektoren. Dermed får vi sammen skabt basis for at udvikle nye, innovative løsninger inden for det diagnostiske område til gavn for patienterne,” siger Esther de Rooij til DTU.dk.

Samarbejdsaftalen er foreløbig på ét år.

 

Læs også: DTU udklækker rekord mange start-ups

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.