DTU har netop indgået et samarbejde med Roche A/S, som er et dansk datterselskab i den globale medicinal- og kemikaliekoncern F. Hoffmann-La Roche.
“DTU har i år etableret det nye institut DTU Sundhedsteknologi som en markant satsning på forskning, uddannelse og entreprenørskab rettet mod health care-sektoren. Samarbejdsaftalen med Roche skal ses i dette lys. Vi har en stor forventning til, at DTU sammen med Roche kan bringe nye produkter og services til markedet til gavn for samfund, virksomhed og patienter,” siger prorektor på DTU, Rasmus Larsen til DTU.dk.
Det nye institut arbejder på at skabe excellent sundhedsteknologisk forskning, undervisning og innovation. Og det skal Roche være en del af.
Læs også: DTU får nyt forskningsinstitut
Forskningsprojekter og entreprenørskab
Samarbejdet skal blandt andet indebære medicinske og ikke-medicinske forskningsprojekter. Roche forsker f.eks. allerede indenfor mikrobiom-projekter og kræft, og det kunne være bud på områder, skriver DTU.
Desuden skal der også ske en styrkelse af startup-miljøet indenfor life science og udviklingen indenfor entreprenørskab.
Begge parter spår, at de vil få meget ud af samarbejdet, da de bringer noget forskelligt til bordet. Administrerende direktør for Roche Diagnostics Danmark, Esther de Rooij, ser store perspektiver.
– DTU får mulighed for at bringe sit store, akademiske udsyn og videnskabelige kompetencer tættere på markedet, mens vi kan tilbyde fokus og kommerciel viden fra industrien og sundhedssektoren. Dermed får vi sammen skabt basis for at udvikle nye, innovative løsninger inden for det diagnostiske område til gavn for patienterne,” siger Esther de Rooij til DTU.dk.
Samarbejdsaftalen er foreløbig på ét år.
Læs også: DTU udklækker rekord mange start-ups
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.