Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

DTU indgår samarbejde med global medicinalvirksomhed

Institut på DTU hiver samarbejdspartner ind til styrkelse af forskning og entreprenørskab

Foto: Vibeke Hempler

DTU har netop indgået et samarbejde med Roche A/S, som er et dansk datterselskab i den globale medicinal- og kemikaliekoncern F. Hoffmann-La Roche.

“DTU har i år etableret det nye institut DTU Sundhedsteknologi som en markant satsning på forskning, uddannelse og entreprenørskab rettet mod health care-sektoren. Samarbejdsaftalen med Roche skal ses i dette lys. Vi har en stor forventning til, at DTU sammen med Roche kan bringe nye produkter og services til markedet til gavn for samfund, virksomhed og patienter,” siger prorektor på DTU, Rasmus Larsen til DTU.dk.

Det nye institut arbejder på at skabe excellent sundhedsteknologisk forskning, undervisning og innovation. Og det skal Roche være en del af.

Læs også: DTU får nyt forskningsinstitut

 

Forskningsprojekter og entreprenørskab
Samarbejdet skal blandt andet indebære medicinske og ikke-medicinske forskningsprojekter. Roche forsker f.eks. allerede indenfor mikrobiom-projekter og kræft, og det kunne være bud på områder, skriver DTU.

Desuden skal der også ske en styrkelse af startup-miljøet indenfor life science og udviklingen indenfor entreprenørskab.

Begge parter spår, at de vil få meget ud af samarbejdet, da de bringer noget forskelligt til bordet. Administrerende direktør for Roche Diagnostics Danmark, Esther de Rooij, ser store perspektiver.

– DTU får mulighed for at bringe sit store, akademiske udsyn og videnskabelige kompetencer tættere på markedet, mens vi kan tilbyde fokus og kommerciel viden fra industrien og sundhedssektoren. Dermed får vi sammen skabt basis for at udvikle nye, innovative løsninger inden for det diagnostiske område til gavn for patienterne,” siger Esther de Rooij til DTU.dk.

Samarbejdsaftalen er foreløbig på ét år.

 

Læs også: DTU udklækker rekord mange start-ups

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.