DTU har netop indgået et samarbejde med Roche A/S, som er et dansk datterselskab i den globale medicinal- og kemikaliekoncern F. Hoffmann-La Roche.
“DTU har i år etableret det nye institut DTU Sundhedsteknologi som en markant satsning på forskning, uddannelse og entreprenørskab rettet mod health care-sektoren. Samarbejdsaftalen med Roche skal ses i dette lys. Vi har en stor forventning til, at DTU sammen med Roche kan bringe nye produkter og services til markedet til gavn for samfund, virksomhed og patienter,” siger prorektor på DTU, Rasmus Larsen til DTU.dk.
Det nye institut arbejder på at skabe excellent sundhedsteknologisk forskning, undervisning og innovation. Og det skal Roche være en del af.
Læs også: DTU får nyt forskningsinstitut
Forskningsprojekter og entreprenørskab
Samarbejdet skal blandt andet indebære medicinske og ikke-medicinske forskningsprojekter. Roche forsker f.eks. allerede indenfor mikrobiom-projekter og kræft, og det kunne være bud på områder, skriver DTU.
Desuden skal der også ske en styrkelse af startup-miljøet indenfor life science og udviklingen indenfor entreprenørskab.
Begge parter spår, at de vil få meget ud af samarbejdet, da de bringer noget forskelligt til bordet. Administrerende direktør for Roche Diagnostics Danmark, Esther de Rooij, ser store perspektiver.
– DTU får mulighed for at bringe sit store, akademiske udsyn og videnskabelige kompetencer tættere på markedet, mens vi kan tilbyde fokus og kommerciel viden fra industrien og sundhedssektoren. Dermed får vi sammen skabt basis for at udvikle nye, innovative løsninger inden for det diagnostiske område til gavn for patienterne,” siger Esther de Rooij til DTU.dk.
Samarbejdsaftalen er foreløbig på ét år.
Læs også: DTU udklækker rekord mange start-ups
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.