Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

4 sustainability-rapporter under luppen

Se hvad eksperterne siger om sustainability-rapporterne fra Carlsberg, LEGO, PFA og Mærsk

I løbet af første halvår, har Sustain Report i serien ‘Sustainability-Rapporten under luppen’ set nærmere på, hvad fire af landets store virksomheder har valgt at rapportere på og hvordan med hjælp fra forskellige CSR-eksperter.

Hvis du er gået glip af dem, kommer her en opsamling på de indtil videre fire rapporter i serien.

Carlsberg
I en ellers flot 2018 sustainability-rapport fra Carlsberg med store og ambitiøse visioner, savner CSR-eksperten flere klare, kortsigtede mål. Eksperten savner desuden et tættere link mellem koncernstrategi SAIL ’22 og Together Towards ZERO-strategien.

Læs alle ekspertens pointer og Carlsbergs svar her.

LEGO
LEGO’s sustainability-rapport for 2018 rummer masser af gode eksempler på, at sustainability er blevet en del af LEGO’s forretning. Men man savner at blive taget mere i hånden, når det kommer til at forstå baggrunden for LEGO’s målsætninger, lyder ekspertens vurdering. Han ønsker sig også en decideret væsentlighedsanalyse.

Læs mere og få LEGO’s svar her.

PFA
Afsnittet om ansvarlige investeringer er det bedste i PFA’s seneste corporate responsibility-rapport med den fulde titel ‘Samfundsansvar i PFA – indsatser og resultater for 2018‘.

Og det “trækker dem frem i førerfeltet blandt pensionsselskaberne”, lyder vurderingen fra eksperten. Hun efterlyser til gengæld en bedre redegørelse for, hvad der ligger til grund for de Verdensmål, man arbejder med i PFA.

Få hele analysen her.

Mærsk
Mærsks sustainability rapport for 2018 får ros for at være læseværdig og overskuelig samt for Mærsks styrkede fokus på governance.

Men at Mærsk har udskudt 2020-målet om at reducere CO2-udledningen med 60 procent til 2030, møder kritik fra eksperten. Dermed lægger Mærsk sig nemlig på linje med reduktionsmålene i den internationale søfartsorganisation, IMO.

“At man så få måneder før målstregen erkender, at man ikke når sit 2020-mål og tilmed ikke bare udskyder det til 2022 eller 2025 men helt til 2030, det gør, at troværdigheden ryger noget,” lyder det fra eksperten.

Læs hele gennemgangen her samt Mærsks svar på kritikken.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply