– Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd,” siger Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, i en pressemeddelelse om de to nye næstformænd, som fremover skal assistere ham.
Det er et resultat af den nye klimalov, som styrker Klimarådet.
Jette Bredahl Jacobsen er professor i miljø- og ressourceøkonomi og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.
Hun får selskab af Jørgen Elmeskov, som ifølge meddelelsen har stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik. Han har bl.a. tidligere været medlem af Klimakommissionen og var tidligere ledende medarbejder ved OECD.
De to næstformænd har begge været medlemmer af Klimarådet siden oprettelsen i 2015 og har derfor grundig erfaring med Klimarådets arbejde. De vil ligesom formanden repræsentere Klimarådet i hele dets bredde.
Ud over udpegelsen af to nye næstformænd er Klimarådet med vedtagelsen af den nye klimalov også blevet udvidet med to nye rådsmedlemmer.
Det skete tidligere på sommeren med Bente Halkier, som er Klimarådets ekspert inden for adfærdsforskning, og Per Heiselberg, som er Klimarådets ekspert på bygningsområdet.
– Klimarådet skal i de kommende år levere uvildig rådgivning til regeringen og Folketinget om de nødvendige klimatiltag, som Danmark skal igangsætte for at nå 70-procentsmålet i 2030 og målet om klimaneutralitet i 2050. Det er en stor omstilling af hele samfundet, og det er derfor vigtigt med en bred faglig ekspertise blandt Klimarådets medlemmer, siger Peter Møllgaard, som ifølge den nye klimalov også er forpligtet til at sikre en bred faglighed i Klimarådet.
Han tilføjer:
– Omstillingen til et klimaneutralt Danmark kommer blandt andet til at afhænge af vores evne til skære i udledningerne af drivhusgasser fra vores bygninger og af en grundlæggende ændring af vores vaner og adfærd. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne byde professor Bente Halkier og professor Per Heiselberg velkommen i Klimarådet.
Bente Halkier bliver Klimarådets ekspert i adfærdsforskning. Hun har arbejdet som professor i sociologi ved Københavns Universitet siden 2016. Inden da var hun professor ved RUC. Bente Halkier forsker særligt i adfærd og vaner forbundet med fødevarer, forbrug og madkultur, og leder forskningsgruppen Culture and Civil Society.
Per Heiselberg bliver Klimarådets ekspert på bygningsområdet. Han har arbejdet som professor ved Aalborg Universitet siden 2010. Inden da var han gæsteprofessor på Tokyo Polytechnic University i Japan og på Chongqing University i Kina. Per Heiselberg forsker særligt i bygningers energieffektivitet og energiforbrug både i en dansk kontekst og internationalt i IEA-regi. Han var desuden medlem af Energikommissionen i 2016-2017 og er i dag medlem af Energiklagenævnet.
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
