75 milliarder kroner.
Så meget har EU afsat til at støtte innovation gennem det nye program, European Innovation Council, EIC.
For at hjælpe med at implementere programmet har Kommissionen nu nedsat et ekspertråd, som blandt andet bliver med dansk deltagelse.
Det oplyser Kommissionen.
Sammen med de øvrige 19 medlemmer af European Innovation Council Board skal den danske innovationsekspert og tidligere forskningschef på MIT, Lars Frølund, blandt andet rådgive omkring EIC’s strategi, innovationspolitik og have fokus på at maksimere effekten af EIC.
Its a great honor to be part of the EIC Board. Through EIC, Europe will proactively support game-changing innovators and innovations all the way from idea to impact. https://t.co/4u6oVhkBV2
— Lars Frølund (@LarsFrolund) November 18, 2021
Lars Frølund har allerede indgåede kendskab til EIC, da han fra 2017 og frem til i år har været formand for den ekspertgruppe, som i et pilot-forløb har rådgivet Kommissionen omkring implementeringen af EIC.
– Det Europæiske Innovationsråd er skabt for grundlæggende at gentænke den måde, vi i Europa udvikler nye banebrydende teknologier og bringer dem til markedet, sagde han dengang til Innovationsfonden.
– Det betyder blandt andet, at vi må finde inspiration fra organisationer som det amerikanske Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), der er berømt for sine afgørende innovationsbidrag til blandt andet internettet, SIRI og GPS.
Lars Frølund er uddannet filosof fra Aarhus Universitet og har forsket i innovationens økosystemer, og hvordan man skaber succesfulde samarbejder mellem universiteter og industri. Han skrev blandt andet sin ph.d. om emnet på MIT i Boston, hvilket udmøntede sig i bogen ’Developing Successfull Strategic Partnerships with Universities’ og en titel som research director på MIT Innovation Initiative.
Læs også: – Vi er nødt til at bygge et bedre økosystem for forskningsbaseret innovation
Siden august i år har han været særlig rådgiver for innovation i Nato, hvor han arbejder med at udvikle Natos innovationsfond samt at implementere DIANA-initiativet (forkortelse for Defense Innovation Accelerator for the North Atlantic, red.), der skal opbygge et netværk af test- og udviklingscentre, så civil innovation lettere kan finde vej til forsvarsindustrien.
Han er desuden medlem af bestyrelsen i Innovationsfonden.
Læs også: Innovationsfonden i omfattende lovbrud
EIC-programmet er en del af EU’s rammeprogram for forskningsstøtte, Horizon Europe, og har til formål at støtte hele innovationscyklussen, fra forskning på de allertidligste stadier til finansiering og opskalering af start up-virksomheder og SMV’er.
Det nye EIC Board tager over fra EIC pilot Advisory Board, som har arbejdet med de indledende faser af implementeringen. De 20 nye rådsmedlemmer skal efter planen mødes for første gang til denne uges EIC Summit, der finder sted 24. og 25. november i Bruxelles.
Se listen over alle 20 medlemmer her.
Rettet 25. november klokken 14.45: Tidligere fremgik det, at EU har afsat 75 millioner kroner til innovation gennem European Innovation Council, EIC. Dette er nu rettet til 75 milliarder kroner.
Forsiden lige nu:

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Til næste år åbner Danmarks første uddannelse i kvanteinformations-videnskab
Kvanteteknologier står på spring verden over, og efterspørgslen på kvanteeksperter er allerede stor i flere brancher. Derfor åbner Københavns Universitet Danmarks første uddannelse i kvantevidenskab i samarbejde med DTU.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
