Den unge forsker Clara Marika Velte fra DTU Mekanik kan se frem til, at hendes forskning får god luft under vingerne.
Hun har nemlig modtaget en bevilling på 12,9 mio. kr. fra Poul Due Jensens Fond, og den skal bruges til at bygges et nyt laboratorium til avancerede eksperimenter.
Det kortsigtede mål med bevillingen er at udvikle en ny teori om turbulens, mens det langsigtede mål er at skabe et forskningsmiljø om turbulens på DTU, der bliver internationalt førende.
Hos Poul Due Jensens Fonden er de derfor glade for, at pengene går til Clara Maria Velte.
– Vi er stolte over at kunne støtte forskningen i turbulens på DTU. Ny viden på dette område vil få stor betydning for de mange virksomheder, der arbejder med turbulens i enten luft eller væske til optimering af deres produkter. En del af bevillingen er derfor også øremærket international formidling af resultaterne fra forskningen, siger Kim Nøhr Skibsted, direktør for Poul Due Jensen Fonden, ejerfonden bag pumpegiganten Grundfos.
GRUNDFOS-FONDEN-DIR.: FONDE MÅ IKKE BRUGES TIL AT LAPPE HULLER I FORSKNINGSBUDGETTET
Selv er Clara Maria Velte taknemmelig for bevillingen.
– Med den nye bevilling vil jeg kunne gå skridtet videre og begynde udviklingen af en ny teori om turbulens, der forhåbentlig vil gøre det lettere både for forskere og virksomheder at arbejde med turbulens fremover. Jeg har allerede en formodning om, at det er de såkaldte skærelag i turbulens, vi skal kigge på, siger Clara Marika Velte.
Det er ikke første gang, at Clara Marika Velte modtager en bevilling til hendes forskning. Sidste år modtog hun en af de prestigefyldte ERC Starting Grant-bevillinger, som blev brugt til at teste og dokumentere begrænsningerne i den gamle model.
Turbulens skal forstås bedre
I modsætning til de grundlæggende strømninger af vasker og gasser, der har været kendt i et par hundrede år, og som i dag er nemme at beskrive, er der stadig meget lidt viden om turbulens.
Det betyder, at virksomheders arbejde med turbulens, når det kommer til eksempelvis vindmøller og pumper, sker ud fra antagelser og skøn.
Ud fra tidligere forskning udført af Clara Marika Velte, viser det dog, at baggrunden for den slags antagelser ikke er korrekte.
Det er altså nu hendes opgave at finde nye metoder, der giver bedre værktøjer til måling af turbulens.
I samarbejde med udvalgte universiteter støtter fonden discipliner indenfor de naturvidenskabelige og tekniske forsknings- og læringsmiljøer.
Derudover støtter fonden primært grundforskning og nytteinspireret grundforskning.
Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022
Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.